Холивудска усмивка – за и против

Холивудската усмивка е усмивката на звездите – с блестящи, равни и бели зъби.

„Холивудските зъби“ са правоъгълни, равни и идеално бели. Често цветът на зъбите е неестествено бял цвят – цвят, който не се среща в природата. Този цвят се възприема от хората като неестествен. Зъбите имат съвсем фино текстуриране или са напълно гладки, поради което изглеждат гладки и блестящи.

 

Естествените цветове на зъбите са категоризирани в групи според нюнасите и наситеността им.
Естествени цветове на зъбите

 

Избелени цветове bleaching
За целите на естетичната стоматология са разработени специални цветове за порцелан – избелени цветове. Те са снежно бели и са много по-светли и от най-светлите естествени цветове.

 

 

 

 

 

 

Избелен цвят на зъбите - bleaching
В1 е най-светлият естествен цвят – той обаче изглежда жълт в сравнение с изкуствения цвят BL1. Избелените цветове често се избират от хора, чиито професии са свързани с визията им – певци, актьори, телевизионни водещи и др.

 

 

 

 

 

 

 

 

Холивудските зъби се възприемат от хората като неестествени. Възприятието обаче е въпрос на култура. В САЩ тези зъби се приемат като признак на висок статус.

За разлика от холивудските зъби, естествените зъби се различават по формата си – всеки зъб има свой „характер“. Естествените зъби имат различен цвят, по-често жълтеникав, отколкото бял. Разбира се, съществуват и комбинирани решения – избелени зъби с анатомичен дизайн.

 

Холивудската усмивка подмладява
Тя е блестяща и рафинирана. Светлите зъби са признак на младостта.

 

Холивудската усмивка привлича вниманието
Тази усмивка ще се превърне във фокус на вашето лице.

 

Холивудската усмивка възстановява здравето
Освен естетичен ефект, с помощта на фасети, коронки или мостове могат да бъдат възстановени всички дефекти и здравословни проблеми на вашите зъби.

 

Холивудската усмивка повишава самочувствието.