Галерия

Порцеланови фасети с естествен вид

Пациентка с фотополимерни фасети, която желае подмяната им с порцеланови фасети. Пациентката желае естествен анатомичен вид на фасетите с цвят, малко по-светъл от естествения цвят на зъбите. Цветът и формата на фасетите наподобяват тези на естествените зъби – по-наситен жълтеникав цвят в областта на шийката на зъбите (А2), преливащ в по-светъл цвят към режещия ръб на зъбите (А1), с характерните мамелони и полупрозрачен режещ ръб, характерен за младите хора.

Порцеланови фасети

Порцеланови фасети – стъпка по стъпка

Пациентка с липсващ резец горе вдясно (вляво на снимките). Мястото на липсващия резец е заето от кучешкия зъб. Пациентката идва след неуспешно ортодонтско лечение, което е имало за цел освобождаване на място за резеца и поставяне на имплант. Изработени са шест порцеланови фасети на горните фронтални зъби в естествения цвят на пациентката (А2).

Порцеланови фасети

Гингивопластика и порцеланови фасети

Пациентка с асиметричен гингивален контур, която желае корекция на гингивалния контур и порцеланови фасети на горните резци.

Порцеланови фасети

Корекция на венечна усмивка и холивудска усмивка

Пациентка с фотополимерни фасети желае желае хирургична корекция на венечна усмивка (гингивопластика) и холивудска усмивка. Извършена е хирургична корекция на венечния ръб. Изработени са временни фасети до готовност на постоянните. Зъбите са възстановени с порцеланови фасети с избелен цвят (BL3).

Порцеланови фасети
Порцеланови фасети

Холивудска усмивка с порцеланови фасети

Млада пациентка, която желае порцеланови фасети поради естетични показания (холивудска усмивка). „Холивудските зъби“ са правоъгълни, равни и идеално бели. За постигането на този цвят се използва порцелан с избелен цвят, който е много по-светъл от най-светлия естествен цвят. Пациентката избра избелен (bleach) цвят BL3, който е с 3 тона по-светъл от естествения й цвят (В2).

Порцеланови фасети