Порцеланови фасети цени

ГАРАНЦИЯ

Естедентал предлага гаранция за фасетите. Гаранционният период се определя индивидуално въз основа на вида на фасетите и индивидуалното състояние на пациента (устойчивост към кариес, ниво на зъбната хигиена, заболявания на венеца и други рискови фактори). Гаранционният период обикновено е около 2 години. Ако се появи проблем с вашите фасети в гаранционния период, те ще бъдат поправени или заменени безплатно. Гаранцията е валидна при спазване на препоръките за грижи за фасетите и редовни контролни прегледи. Повечето фасети издържат много по-дълго време от гаранционното.

 

ЦЕНИ

Цените на зъбните фасети се определят основно от материала и от метода, по който се изработват. Порцелановите фасети са по-скъпи от фотополимерните фасети.

При взимането на решение за избор между порцеланови и фотополимерни фасети трябва да се има предвид и дълготрайността на фасетите. Годността на порцелановите фасети е около 10 и повече години, а на фотополимерните фасети – около 4-5 години.

 

 Фотополимерна фасета

Диагностичен моделаж  (Wax-Up)   20 лв.
Фотополимерна фасета (Charisma Diamond, Venus, Kulzer) 160 лв.

 Порцеланова фасета

Диагностичен моделаж (Wax-Up)   20 лв.
Порцеланова фасета 600 лв.
Mock-up   40 лв.
Временна фасета   40 лв.

Посочените цени са за един зъб.

 

Диагностичен моделаж (Wax-Up) – восъчен модел на бъдещата фасета; изработва се от зъботехник върху гипсов модел.

Mock-up – модел на бъдещите фасети от специален фотополимер, който се изработва върху зъбите на пациента и му позволява да види реалния вид на бъдещите фасети и да поиска евентуални корекции по тях.

Временни фасети – изработват се от специален полимер, възстановяват естетиката и предпазват изпилените зъби до залепването на постоянните фасети.

СРОКОВЕ НА ИЗРАБОТВАНЕ

Посочените цени са валидни за стандартен срок на изработване – обикновено 10-15 дни в зависимост от броя на зъбите. Съществува възможност и за по-бързо изработване на зъбите, което се оскъпява допълнително.